ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Jelen dokumentum tartalmazza a A Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány, mint szolgáltató (a továbbiakban: Szolgáltató) által a maratonclubmiskolc.hu internetes oldalon (a továbbiakban: Honlap) keresztül értékesített jegyek és szolgáltatások vásárlóira (a továbbiakban: Vásárló) vonatkozó általános szerződési feltételeket (a továbbiakban: ÁSZF).

Jelen ÁSZF a Szolgáltató valamennyi, a Honlapon keresztül a Vásárló által megvásárolható jegy és szolgáltatás vásárlási feltételeit tartalmazza. 

A Honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet jelen ÁSZF nem tartalmaz, a Honlapon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják. 

A szerződés nyelve magyar és a szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, azokat Szolgáltató nem iktatja, így az utólag nem hozzáférhető, és nem megtekinthető, ide nem értve a megrendelések adatait. 

Szolgáltató semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.

1 Szolgáltató adatai

Név: Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány

Székhely: 3530 Miskolc, Bihari János u. 1.

Cégjegyzékszám: 00 18 410710

Nyilvántartásba vevő szerv: Miskolci Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 18426760-1-05

Számlavezető pénzintézet: Takarékbank Zrt.

Számlaszám: 55100186-12004939-00000000

E-mail cím: mate.brogli@maratonclubmiskolc.hu

A Szolgáltatás nyújtásához Szolgáltat több tárhelyszolgáltatást is igénybe vesz, hogy adott esetben az adott szerver elérhetőségének megszűnése nem eredményezze a szolgáltatás teljes leállását:


1a) Az adatbázis a rajt és eredménylisták esetében a szervertermet a DotRoll Kft., 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.biztosítja.

1b) A www.maratonclubmiskolc.hu oldal szervere esetében a  szervertermet a DotRoll Kft., 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.biztosítja.

2. A szolgáltatás tárgya

Szolgáltató szabadidős esemény szervezéssel foglalkozik, amelynek keretében lehetőséget biztosít az általa szervezett szabadidős eseményeken (a továbbiakban: Esemény vagy Verseny) nevezést leadni és az Eseménnyel kapcsolatos kiegészítő szolgáltatásokat megvásárolni.

3. Honlap használatának általános szabályai

3.1. Regisztráció

A Honlap tartalmának minden része elérhető bármely Vásárló számára regisztráció nélkül, azonban a nevezés, illetve a vásárlás regisztrációhozkötött. Regisztrációhoz a Vásárlónaka Honlap felsőrészén található „Nevezés” menüpontra kell kattintania, majd a „Nevezek most” gombra kattintva jut el a https://registration.maratonclubmiskolc.hu aloldalra (a továbbiakban: aloldal). A regisztrációt megkezdheti az aloldal kezdőlapján lévő „Nevezés ”gombra kattintva. 

A regisztrációhoz a Vásárlónak meg kell adnia a kért adatokat, melyek közül a kötelezően megadandó adatok piros csillaggal van jelölve. A regisztráció végén el kell fogadnia a Vásárlónak az Adatkezelési tájékoztatót és jelen ÁSZF-et is. A regisztrációt a Vásárló a „Regisztráció elküldése” gomb megnyomásával tudja véglegesíteni. Ezt követően a Vásárló által megadott e-mail címre a Szolgáltató visszaigazolást küld. A regisztráció még nem keletkeztet fizetési kötelezettséget. Amennyiben adott eseményhez külön nevezési feltételeket is meghatározott Szolgáltató, azok elfogadása is kötelező és a külön nevezési feltételek és az ÁSZF együtt alkotja a felek között létrejött szerződést.

3.2.Fizetés

A vásárlásai ellenértékét a Vásárló bankkártyás fizetéssel tudja teljesíteni. A bankkártyás fizetés a SimplePay rendszerén keresztül történik. A Honlapon feltüntetett árak a rendelés és nevezés időpontjában érvényes árak, amelyeket a Honlapon a szolgáltatások mellett talál a Vásárló. A honlapon feltüntetett árak a bruttó árak, az értékesítés után ÁFA felszámítására nem kerül sor. Vásárló elfogadja, hogy Szolgáltató árazási politikája alapján az Eseményeire a jegyek ára az Esemény időpontjához közeledve emelkedhetnek. Szolgáltató nem vállal felelősséget a gondossága ellenére és / vagy az informatikai rendszer hibájából eredően nyilvánvalóan hibásan feltüntetett árért. 

Nyilvánvalóan hibásan feltüntetett árnak minősül különösen:

-0 Ft-os ár, 

-kedvezménnyel csökkentett, de a kedvezményt tévesen feltüntető ár (pl.: 1000 Ft-os szolgáltatás esetén a 20 %-os kedvezmény feltüntetése mellett 500 Ft-ért kínált szolgáltatás). 

Hibás ár feltüntetése esetén Szolgáltató felajánlja, a szolgáltatás valós áron történő megvásárlásának lehetőségét, mely információ birtokában a Vásárló eldöntheti, hogy megrendeli valós áron a szolgáltatást vagy minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül lemondja a megrendelést.

Tudomásul veszem, hogy a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány adatkezelő által a https://registration.maratonclubmiskolc.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: Név és Cím
Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff

3.3. Adatbeviteli hibák javítása

Vásárlónak a rendelés bármely szakaszában és a megrendelés Szolgáltató részére való elküldéséig a Honlapon bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására a megrendelési űrlap módosításával.

Amennyiben a Vásárló véglegesítette rendelését és a megadott adatokban hibát fedez fel, akkor a lehető legrövidebb időn belül kezdeményeznie kell a rendelése törlését, vagy módosítását. A hibás rendelés törlését a megrendeléskor / regisztrációkor megadott e-mail címről küldött levéllel, vagy telefonhívással jelezheti Vásárló a Szolgáltató felé. Ezt követően  a helyes adatokat tartalmazó rendelés újra feladható.

3.4.Ajánlati kötöttség,visszaigazolás

A Szolgáltató a megrendeléseket automatikusan feldolgozza és e-mail értesítésben visszaigazolja a Vásárló részére a megrendelés elfogadását és a szerződés létrejöttét, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza a Vásárló által a vásárlás, illetve regisztráció során megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát, a megrendelt szolgáltatások felsorolását, mennyiségét, a szolgáltatás árát és a fizetendő végösszeget, és a Szolgáltató elérhetőségi adatait.

A visszaigazoló e-mail Szolgáltató részéről a Vásárló által tett ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre Szolgáltató és Vásárló között.

Vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg Szolgáltatótól az elküldött rendelésre vonatkozó visszaigazoló e-mailt.

Ha Vásárló rendelését már elküldte a Szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 napon belül jeleznie kell Szolgáltató felé, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik.

Értékesítés külföldre

A Szolgáltató nem különbözteti meg az értékesítés során a Magyarország területén és az azon kívül az Európai Unió területén belüli vásárlókat.

A  Magyarországon  kívüli  vásárlásra  is  jelen  ÁSZF  rendelkezései  az  irányadóak  a  vonatkozó 2018/302/EU rendelet előírásaival együtt.

A külföldi értékesítés során a kommunikáció és a vásárlás nyelve a magyar nyelv, Szolgáltató nem köteles a vásárló tagállami szerinti nyelven kommunikálni Vásárlóval.

A Szolgáltató nem köteles megfeleljen a Vásárló tagállama szerinti nemzeti jogban a megvásárolt szolgáltatáskel, vagy szolgáltatással kapcsolatban meghatározott szerződésen kívüli követelményeknek, például címkézési vagy ágazatspecifikus követelményeknek, vagy hogy tájékoztassa a Vásárlót ezekről a követelményekről.

A Szolgáltató a magyarországi ÁFÁ-t alkalmazza minden Szolgáltatás esetében, amennyiben a 10 000 EUR eladási összeget a szolgáltatás értékesítés nem haladja meg. A megjelölt értékhatár felett Szolgáltató a vásárló tagállama szerinti ÁFÁ-t számítja fel.

Vásárló a jelen ÁSZF szerint élhet jogérvényesítési lehetőségeivel.

A fizetés az Szolgáltató által meghatározott pénznemben valósul meg,A Szolgáltató visszatarthatja a szolgáltatás átadását, ameddig nem győződik meg arról, hogy a szolgáltatás árának kifizetése sikeresen megtörtént az elektronikus fizetési megoldás használatával (ideértve azt az esetet is, amikor az átutalással fizetett szolgáltatás esetén Vásárló a tagállama szerinti pénznemben utalja el a vételárat és az átváltás, valamint a banki jutalékok, költségek miatt a Szolgáltató nem kapja meg teljes mértékben a vételár összegét), amennyiben a Szolgáltatás ára nem került teljes mértékben kifizetésre, a Szolgáltató a vételár kiegészítésére hívhatja fel a Vásárlót.

5.Nevezés az Eseményre

5.1. Esemény kiválasztása 

Az adott Esemény aloldalán a bejelentkezést követően a „Nevezési rendszer” gombra kattintva tudja elérni Vásárló a nevezéshez szükséges menüpontokat. Az „Nevezés” menüpontot kiválasztva érhetőek el az aktuális Főesemények, illetve azon belül az adott Események helyszínei, a nevezési időszakok, az Események fajtái és az adott Esemény méterben megadott hosszai.

A kiválasztott Eseményre kattintva lehetősége van leadni a saját nevezését, melyet a „Nevezek” gombra kattintva tud megtenni. A Vásárló adatainál megjelennek a Vásárló regisztráció során megadott adatai és a nevezési díj is.


A nevezés során Vásárlónak az alábbi adatokat is meg kell adnia:

    • pólóméret,

    • tervezett tempó (csapatverseny esetén az első futóé),

    • baj esetén értesítendő személy neve és telefonszáma,

    • rajtszámon megjelenő felirat,

    • mellény méretének megjelölése.


A nevezéshez a nevezési feltételeket is el kell fogadnia, melyet a chekbox kipipálásával tud megtenni.

Amennyiben más személyt nem szeretne nevezni az Eseményre, úgy a „Pénztárhoz” gombra kattintva tudja megtenni azt.

Vásárlónak lehetősége van másik személyt nevezni az adott Eseményre, ehhez az alábbi adatok megadása szükséges:

    • titulus,

    • vezetéknév,

    • keresztnév,

    • születési idő.

Vásárlónak lehetősége új személyt is regisztrálni honlapra, ehhez az „Új személyt regisztrálok” gombra kell kattintani és a regisztráció során leírt lépéseket kell követni.

5.2.Megrendelés Véglegesítése

Amennyiben több jegyet szeretne megvásárolni, akkor a Vásárlónak a Nevezési Rendszeren belül, az Online nevezés menüponton belül van lehetősége a kategóriáknak megfelelő további jegy vásárlására. 

Fizetésre a Vásárlónak a „Kosár” menüpontot kiválasztva a „Bankkártyás fizetés”

gombra kattintva van lehetősége.

A „Fizetek” gombra kattintva a Honlap átirányítja a SimplePay fizetési rendszerébe. Ez a cselekmény fizetési kötelezettséget keletkeztet.

A vásárlandó szolgáltatás ellenértékét a Vásárló bankkártyás fizetéssel tudja teljesíteni. A bankkártyás fizetés a SimplePay rendszerén keresztül valósul meg.

5.3.Visszaigazolás

Szolgáltató a megrendelés sikerességéről az ezt követő felületen és e-mailben is értesíti a Vásárlót, ahol a Vásárló megrendelésének száma is megtalálható.

A sikeres fizetést követően a megvásárolt jegy, voucher, vagy e-ticket , a vásárlás során megadott e-mailben kerül kiküldésre. A voucher és a jegy nem ruházható át, névre szóló.

6.Nevezések átadása és módosítása

Szolgáltató az Eseményeken nem engedélyezi a rajtszámok személyek közötti átadását és eladását.

Rajtszámot a Szolgáltató semmilyen esetben nem ír át más nevére, sem előzetesen, sem az Eseményt követően.

Mivel a nevezés átadására nincs lehetőség, amennyiben Résztvevő nevezett az adott Eseményre, de nem tud részt venni azon, akkor lehetősége van az Eseménytől való visszalépésre.

6.1.Táv módosítás online

Amennyiben Résztvevő leadta az adott Eseményre a nevezését, de a teljesítendő távot módosítaná, akkor az alábbiak szerint tudja megtenni.

Nevezéskor kapott Email-re válaszolva el kell küldenie, hogy melyik versenyszámot, melyikre kívánja módosítani. A Szolgáltató emailben fog visszajelezni a sikerességről, vagy a további teendőkről.

6.2.Táv módosítás helyszínen (abban az esetben, ha a nevezés arra a távra még nem zárult le)

Másik távra kizárólag akkor módosítható a nevezés, ha az eredeti táv rajtszámát és csomagját Résztvevő még nem vette át vagy azt a módosításnál leadja.

Az eredeti nevezési díjat Szolgáltató beleszámítja a helyszíni nevezési díjba, így kizárólag a nevezési díj különbözetét és a helyszíni 500 Ft-os módosítási díjat kell kifizetnie a Résztvevőnek.

Amennyiben Résztvevő leadta az adott Eseményre a nevezését, de a teljesítendő távot módosítaná, akkor az alábbiak szerint tudja megtenni a helyszínen:

    • új nevezési lapot kell kitöltenie a Résztvevőnek az új távra;

    • Az eredeti nevezési díjat beszámítjuk a helyszíni nevezési díjba így esetlegesen csak a nevezési díj különbözetet és helyszíni 500Ft-os módosítási díjat kell fizetni. A helyszínen Résztvevő már nem tudja felhasználni az egyenlegét és a fennmaradt összeget sem írja jóvá a Szolgáltató a Résztvevő egyenlegében.

7.Vásárló jogai

Az eseményeken kizárólag a nevezési díj megfizetését követően vehet részt a Vásárló , valamint – amennyiben a Vásárló és az Eseményen résztvevő személy nem ugyanaz – az eseményen jelenlévő személy.

A Vásárló, valamint az eseményen jelenlévő személy a továbbiakban együtt: Résztvevő.

A nevezési díj megfizetése amennyiben az adott Eseményre a Szolgáltató nem határoz meg külön feltételeket az alábbiak igénybevételére jogosítja fel a Résztvevőt:

   
    • részvételt az Eseményen,

    • rajtszám az Eseményen,

    • egyedi emblémázott technikai futómez,

    • egyedi befutóérem átvétele,

    • frissítőpontok az Esemény alatt,

    • befutócsomag,

    • orvosi szolgálat rendelkezésre állása,

    • zárt- és biztosított útvonal,

    • chip alkalmazásával időmérés,

    • az eseményhez kapcsolódó egyéb programokon való részvétel lehetősége.


Az Eseményeken – a nevezést és a nevezési díj megfizetését követően – kizárólag olyan Résztvevő állhat rajthoz, aki a versenykiírásban foglalt feltételeket elfogadja.

8.Házirend az Eseményen

Amennyiben az adott Eseményre a Szolgáltató nem határoz meg külön feltételeket, az Eseményekre az alábbi házirend érvényes.

Az Eseményekre az útvonal sajátosságai, illetve a fokozott balesetveszély miatt kerekesszékes és handbike-os Résztvevők kizárólag előnevezéssel nevezhetnek, valamint az Eseményeket kizárólag segítővel teljesíthetik.

A kerekesszékkel vagy handbike-kal induló Résztvevők esetében:

    • amennyiben önerőből teljesítik a távot, a mezőny elejéről indulhatnak. A mezőny előtt 1 perccel indulnak, motoros felvezetéssel.  Motoros felvezető  kiséri ezen Résztvevőket. A motorost elhagyniuk csak a célhoz közeledve lehet. Az előzés pontos helyszínét a rajtszemélyzettel kell egyeztetniük,

    • amennyiben segítővel teljesítik a távot, a tervezett tempójuknak megfelelő rajtzónából indulhatnak.


Aki a rajtszámát összehajtja, letakarja, nem jól láthatóan viseli az Esemény ideje alatt, 10 percidőbüntetést kaphat.

A célterületre csak rajtszámmal lehet belépni. A rajtszám viselését (elől, jól láthatóan!) az Eseményre történő belépéskor a Szolgáltató ellenőrzi. A rajtszám felerősítését a rajtcsomagban, illetve a nevezési pultokon található biztosítótűkkel érdemes elvégezni.

Kizárásra kerülhet az a Résztvevő, aki többszöri figyelmeztetés ellenére is megszegi a rajtszám viselésére vonatkozó szabályt, továbbá, aki nem teljesíti az Esemény- a szervezők által kijelölt – teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul, nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki.

Szolgáltató nem ajánlja a futás közben a külvilág zajait tompító bármilyen zene- vagy egyéb lejátszót egyszerre mindkét fülükbe dugva hallgatni, használni, az alábbi indokok miatt:

  • az Eseményeken a mezőnyben dolgoznak a kerékpáros és motoros szervezők, illetve szükség esetén a mentőautók,
  • a fülhallgató elnyomja a külső zajokat, így akadályozhatja a fülhallgatót használó az előző futótársakat és a munkájukat végző szervezőket, orvosi csapatot.

Résztvevő az Esemény napján a rajt előtt felmerülő panasz esetén az orvosi sátrat az erre kijelölt célterületen veheti igénybe.

Amennyiben az útvonalon a mezőnyben bárki rosszul lesz, a legközelebbi kilométerjelző tábla őrének kell szólni vagy a frissítő állomáson kell jelezni, hogy hol történt a rosszullét.

Minden rajtszám hátoldalán vagy egy SOS orvosi szám. A hátoldalon található egészségügyi részt javasolt kitölteni indulás előtt.

Amennyiben gyógyszer hatása alatt, vagy bármilyen egészségügyi körülmény fennállása mellett fut a Résztvevő, ezt javasolt a rajtszáma hátuljára feltüntetni.

Szolgáltató fenntartja az útvonal-, program- és időpont változtatás jogát, amennyiben olyan külső, elháríthatatlan ok merül fel, amely az eredetileg meghirdetett program módosítása nélkül nem kezelhető.

8.1 A doppingolásról

A Résztvevő a Versenyre tiszta eszközökkel készül. A WADA által meghatározott és érvényben lévő doppinglistán szereplő szereket nem használ, az Esemény után – igény esetén – az ellenőrök részére mintát ad. Ennek megtagadása esetén a Versenyből kizárható, eredményei törölhetők.

8.2 Az időmérő rendszer hibájának esetén

Az időmérő rendszer meghibásodása esetén a Szervező nem tudja minden Résztvevő részére az időjóváírást biztosítani és ez esetben az eredményeket időjóváírás nélkül kénytelen érvényeben tartani, amelyet az indulók elfogadnak.

8.3 A vasúti átjárókról

A Résztvevő a vasúti átjárókban, a forgalmat irányító személyzet utasításait betartja. Piros jelzés esetén az áthaladás tilos és életveszélyes, az ezt megszegő Résztvevők azonnal kizárhatók.

8.4 Forgalomirányítás

A Résztvevő tudomásul veszi, hogy az Esemény egyes útvonala (amit a Szolgáltató előre jelez) több helyen forgalom elől el nem zárt közutat keresztezhet, mely pontokon az áthaladás saját felelősségre történik. Ezeken a pontokon a KRESZ alapján kialakított forgalmi rend van érvényben. A Szolgáltató ezen pontok többségére pályabírókat, biztosítókat bíz meg, akik itt a Résztvevőket figyelmeztethetik a járművek elsőbbségére és feltarthatják addig, míg a forgalom résztvevői nem állnak meg, és ezután engedik (őket) tovább.

A pályabíróknak (kivéve egyenruhás rendőröket) nincs jogosultságuk a járművek megállítására, a forgalomba beavatkozásra, ők kizárólag a Résztvevőt tarthatják fel. Kérjük az Esemény és a Résztvevők biztonsága érdekében az egyébként is kötelező szabályok betartását! Az adott pontokon lévő eseménybiztosítók a Résztvevők segítségére és a biztonság garantálása céljából végzik munkájukat.

Az Esemény szervezője nem vállal felelősséget azon következményekért, melyek abból erednek, ha a Résztvevő figyelmen kívül hagyja az adott ponton érvényben lévő közúti közlekedési szabályokat, a pályabíró, vagy a forgalomirányító rendőr jelzéseit.

8.5 Kerékpáros induló, kísérő

Kötelező a bukósisak viselete a teljes Verseny időtartama alatt! Esetenként a kerékpáron a KRESZ szabályai szerinti kivilágítás kötelező!

8.6 A Frissítésről

A Résztvevő tudomásul veszi, hogy a Szervező egyes Eseményein (amiket előre megjelöl) a különböző kategóriájú indulók részére különböző frissítést biztosít. A Versenyen keletkező szemetet kizárólag a frissítő és váltópontokon dobja el, ahonnan a Szervező ezt elszállítja. Az útvonalon a szemét eldobása nem megengedett, ennek megszegése azonnali kizárást von maga után.

8.7 A Váltásokról

A Résztvevő elfogadja, hogy a Szervező a csapatok részére a kijelölt váltópontokon biztosít lehetőséget a váltásra, ahol az időmérés is történik.

Egyes eseményeken a váltás ezeken a pontokon kívül is (csak egészen speciális esetekben) megengedett. Ezeknél az Eseményeknél ezt a Szervező előre jelzi. Ebben az esetben a kísérők nem zavarhatják az útvonalon közlekedő futókat, kerékpárosokat és az egyéb szabályosan közlekedő autókat.

Tilos:

    • a Versenyen görkorcsolyázni,

    • kangoo cipővel és más sporteszközökkel teljesíteni a távot (kivéve a gyaloglás és túra esemény, ahol túrabot használata megengedett),

    • kutyával vagy más állattal futni,

    • rajtszám nélkül indulni az eseményen

A Résztvevő tudomásul veszi, hogy ezek megszegése esetén azonnal kizárható.

8.8 Babakocsis futás

Babakocsival futni kizárólag saját felelősségre és a többi Résztvevő testi épségének károsítása nélkül lehet azokon az Eseményeken, ahol ez az út minősége vagy szélessége miatt nincs tiltva. Az ebből adódó balesetekért a Szervező semmilyen felelősséget nem vállal.

8.9 A marketing- és reklámtevékenységről

Az Esemény teljes helyszínén és az útvonalon bármilyen reklám és marketing tevékenység csak a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány előzetes írásbeli engedélyével végezhető!

8.10 Orvosi Beavatkozás

A Résztvevő elfogadja, hogy amennyiben a Verseny ideje alatt az orvosi stáb az állapotát úgy ítéli meg, a Versenyt nem folytathatja. Egyéni indulóknál – a váltópontoknál – az egyéni szintidőt meghaladó Résztvevők rajtszámát és időmérő chipjét biztonsági okokból levesszük, ők a Versenyt nem folytathatják. A csapatok esetében a csapat folytathatja az alkalmatlannak minősített Résztvevő nélkül a Versenyt.

8.11 Létszámkorlátozás és a nevezés zárása

A Szervező fenntartja a jogot, hogy a Résztvevők számát korlátozza. A nevezést bármikor lezárhatja, technikai hiba esetén törölheti és újra megnyithatja.

8.12 Az értékekről

A Szervező a kísérő autókban és a szállásokon hagyott értékekért nem vállal felelősséget.

8.13 A jóváírások és az eredmények kapcsolatáról

    A drónok használatáról

    A drónokra vonatkozó jogszabályok megtartása mellett, kizárólag a BSI Sport Kft. írásos engedélyével működtethetők drónok az Esemény idején.

8.14 A dohányzásról

Az Események szellemisége a sportolás közbeni dohányzással nem összeegyeztethető, ezért a versenypályán és a célterületen –a nemdohányzók védelmében – szigorúan TILOS a dohányzás.

Azt a Résztvevőt, akit a tiltás ellenére a Szervező a Verseny területén, frissítőponton, váltóponton vagy a rajt- és célterületen a Verseny ideje alatt dohányzáson ér, azt kizárhatja a Versenyből.

Csapatverseny esetén a büntetés kizárólag a szabályt megszegő sportolóra vonatkozik, a csapat ettől függetlenül folytathatja a Versenyt.

8.15 Biztosítás

A Résztvevő tudomásul veszi, hogy a nevezési díj biztosítást NEM tartalmaz.

8.16 Résztvevői státusz

Egyéni Résztvevő lehet egyidejűleg csapat tagja is. Váltáskor be kell futnia a váltóhelyre és a váltást csak ott bonyolíthatja le, még ha ez egyéni futó idejének növekedésével is jár.

Egy egyéni induló maximum 2 csapatnak lehet a tagja és mindkét csapatban a rá vonatkozó nevezési díjat köteles kifizetnie.

9. Szolgáltató felelőssége az Eseményekkel kapcsolatban

Szolgáltató köteles a visszaigazolt, adott Eseményre történő nevezések kezelésére, az Események megszervezésére, az Eseményekhez kapcsolódó egyéb szolgáltatások nyújtására a jelen ÁSZF-ben közölt információk és egyéb tájékoztatók, ajánlatok szerint.

Az Eseményeken Szolgáltató értékmegőrzést nem vállal.

Amennyiben  az  Esemény  elmarad,  Szolgáltató,  mint  a  program  szervezője  egyedi  tájékoztatás alapján rendelkezik a visszatérítési és kompenzációs eljárásokról.

Szolgáltató a vocherek és jegyek viszontértékesítését nem engedélyezi. Amennyiben viszontértékesítést észlel a Szolgáltató, jogosult a korábban létrejött szerződés azonnali hatályú felmondására és a jegyek érvénytelenítésére.

A Szolgáltató nem tartozik felelősséggel:


– az általa nem befolyásolható (ellenőrzési körén kívül eső), ésszerűen el nem hárítható olyan külső körülmény következéséért – ide nem értve valamely harmadik személy felelősségi körébe tartozó magatartását–, amelyet a szerződéskötés idején nem látott és ésszerű elvárhatóság mellett nem is láthatott előre (a továbbiakban: „vis maior”), s emiatt a szerződéstől elállni kényszerül, s ezzel a Résztvevőnek esetlegesen kárt okoz. Az ezen okokból jelentkező esetleges többletköltségek a Résztvevőt terhelik,


– az abból fakadó károkért, amely arra vezethető vissza, hogy a Résztvevő egészségi állapota nem engedte volna a részvételét az adott Eseményen,


-azért, ha az Eseményre biztonsági okból, vagy a Résztvevő érdekkörében felmerült okból a Résztvevőt nem engedik be. Ilyennek tekinthető például, ha illuminált állapotban jelenik meg az Esemény helyszínén, mellyel veszélyt jelentene saját magára és másokra nézve is.

Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy az Esemény időpontját egyoldalúan módosítsa. Időpont módosítás esetén a Résztvevőt az Esemény eredeti időpontja előtt értesíti. Amennyiben az Eseményen a Résztvevő a módosított időpontban nem tud részt venni, Szolgáltató számára kompenzációs eljárást ajánlj fel.


A Szolgáltató felelősségvállalásának maximális mértékét a szerződés nem – vagy hibásteljesítéséből eredő károkért a szolgáltatás díjának, illetve a részvételi díj összegének kétszeresében korlátozza, és ezt a Résztvevő tudomásul veszi.

10 Résztvevő felelőssége

Résztvevő köteles a szolgáltatások átvételére és a részvételi/szolgáltatási díj megfizetésére.

A Résztvevő által harmadik személynek okozott kárért a Résztvevő közvetlenül felelősséggel tartozik.

Résztvevő köteles betartani az Esemény házirendjét.

Résztvevő a szolgáltatás megvásárlásával kijelenti és elfogadja, hogy az eseményeken saját felelősségére vesz részt. A nevezéssel elismeri, hogy fizikailag és egészségügyileg jó állapotban van. Állapotát rendszeresen ellenőrizteti orvossal és az eseményre felkészülten, egészségesen áll rajthoz. Betegen, lázasan, éhgyomorral, hányás vagy hasmenés esetén nem vesz részt az Eseményeken.

Az Esemény során felmerülő egészségügyi problémák hatékony és gyors megoldása érdekében a rajtszám hátoldalán található egészségügyi rész kitöltése minden Résztvevő számára elengedhetetlenül fontos.

Tudomásul veszi, hogy a Szolgáltatót nem terheli felelősség a rossz állapotából, nem megfelelő felkészültségből, rejtett betegségekből adódó sérülésekért, egészségügyi problémákért. Ha mégis bármilyen károsodás éri – ilyennek tekinthető például a sérülés vagy a Verseny feladásának kényszere -, vagy az Eseményen való részvétele meghiúsul, akkor a Szolgáltató felé semmilyen kárigénnyel, követeléssel nem él.

Résztvevő engedélyezi, hogy szükség esetén sportorvosi vizsgálatnak vessék alá és elfogadja az Esemény orvosainak utasításait.

Résztvevő elfogadja, hogy az Eseményekről készült film- és képanyagokon, valamint azok reklámcélú felhasználásában (pl. óriásplakát, internetes megjelenés stb.) szerepelhet és ezért ellenszolgáltatást nem kér.

Tudomásul veszi, hogy kizárásra kerülhet az a Résztvevő, aki nem teljesíti az Esemény -szervezők által kijelölt- teljes távját, rajtszámát összehajtva, letakarva vagy nem a mellére tűzve viseli, vagy kerékpáros/görkorcsolyás segítséget vesz igénybe.

Elfogadja, hogy a nevezési lap hiányos, pontatlan vagy olvashatatlan kitöltéséből adódó problémákért (pl. ebből kifolyólag az eredménylistán, illetve a díjazottak listáján nem szerepel, továbbá a sorsolásból kimarad stb.) a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Résztvevő köteles a kedvezménnyel vásárolt jegy esetében a kedvezményt igazolni az Esemény helyszínén a regisztrációkor. Amennyiben Résztvevő a kedvezményt nem igazolja, számára Szolgáltató a részvételt a teljes áron biztosítja és a különbözetet a helyszínen kell megfizetni.
A teljes árú jegy számításának alapja a Résztvevő nevezési időpontja alapján kerül meghatározásra.

11 A Vásárlót megillető elállási és szavatossági jogok

A Honlapon értékesített szolgáltatások esetén valamennyi Vásárlót kellékszavatossági jog illeti meg.

A nevezéssel és kapcsolódó szolgáltatásokkal kapcsolatban a fogyasztónak minősülő Vásárlót nem illeti meg felmondási jog a 45/2014 Korm. rendelet 29. § (1) bekezdés l) pontja szerint.

A hivatkozott jogszabályhely alapján nincs felmondási lehetőség a szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki.

11.1 Elállás, lemondás és kötbér

Az Eseményektől való visszalépés, illetve nevezés lemondása esetében, amennyiben a Vásárló az Eseményt megelőző 6.hét előtt jelzi a visszalépési vagy lemondási szándékát, úgy 1000 Ft kezelési költség levonás után a befizetett nevezési díjat Szolgáltató jóváírja a Vásárló egyenlegén.

Az esemény előtti 6. hétig való jelzés esetében az 1000 Ft vagy annál alacsonyabb nevezési díjak teljes egészében jóváírásra kerülnek.

Amennyiben az Eseményektől való visszalépési, illetve nevezés lemondási szándékát a Vásárló az adott Esemény előtti hat héten belül, de legkésőbb az esemény hetének szerda éjféli időpontjáig jelzi, úgy a befizetett nevezési díj 40%-a kerül levonásra kezelési költségként, a fennmaradó összeget pedig Szolgáltató jóváírja a Vásárló egyenlegén.

Csapat visszalépés esetén, minden csapattagtól levonásra kerül a határidőnek megfelelő összeg, a jóváírás pedig a csapatot befizető személynek megy vissza.

A jóváírt összeg a lemondást követő év végéig használható fel. A jóváírt egyenleg nem váltható készpénzre és nem képezi visszautalás tárgyát. A fel nem használt egyenlegeket a rendszer a lejárati dátum után törli.

Kötbér fizetése nélkül a Vásárló a szerződés létrejöttét megelőzően (amelyre így tipikusan a vételár megfizetését megelőzően van mód), valamint az esemény kezdő napját megelőző 60. napig, illetve a jelen ÁSZF-ben külön kiemelt esetekben jogosult elállni.

Amennyiben a Vásárló az Esemény kezdő napját megelőző 60. – 45. nap között áll el, a szolgáltatás díjának 50%-át kitevő kötbér ellenében tudja lemondani, az esemény kezdő napját megelőző 45-25. nap között áll el, a szolgáltatás díjának 75%-át kitevő kötbér ellenében tudja lemondani, az esemény kezdő napját megelőző 25-14. nap között áll el, a szolgáltatás díjának 90%-át kitevő kötbér ellenében tudja lemondani, míg a 14. napnál későbbi elállás esetében a kötbér mértéke a szolgáltatási díj 100%- a.

Lemondás (elállás) nélküli meg nem jelenés esetén a Vásárló által már befizetett összeg nem jár vissza.

Virtuális és instant eseményeinken nincs lehetőség visszalépésre így itt az általános visszalépési feltételek nem érvényesek.

11.2 Pótidőpont esetén alkalmazandó eljárásrend

A Résztvevő eredeti nevezése(i) a pótidőpontra is érvényes(ek). Ha a megállapított pótidőpont a Résztvevőnek nem felel meg, akkor az Általános Visszalépési Feltételek szabályai vonatkoznak rá az alábbiak szerint:

    • Ha a Résztvevő a visszalépését az adott esemény előtti 6. hétig jelzi, akkor 1000 Ft levonása után a díj jóváíródik az Egyenlegben.

    • Ha a Résztvevő a visszalépését az adott esemény előtti 6 héten belül, de legkésőbb az esemény hetének szerda éjfélig  teszi meg,  akkor  a befizetett nevezési díj  40%-a kerül levonásra, a fennmaradó rész jóváíródik az Egyenlegben.

    • Az esemény hetének szerda éjféli időpontja után a visszalépés nem lehetséges.

Mindkét esetben a jóváírt összeg a lemondást követő év december 31-ig használható fel nevezési díjként a Szolgáltató által rendezett Eseményeken.

Csapat visszalépés esetén, minden csapattagtól levonásra kerül a határidőnek megfelelő összeg, a jóváírás pedig a csapatot befizető személynek megy vissza.

Az esemény előtti 6. hétig való jelzés esetében az 1000 Ft vagy annál alacsonyabb nevezési díjak teljes egészében jóváírásra kerülnek.

11.3 Esemény elmaradása esetén alkalmazandó eljárásrend

A Résztvevő tudomásul veszi, hogy amennyiben az Eseményt a pótidőpontban vagy bármely másik időpontban nem sikerül megrendezni és Szervező bejelenti az Esemény törlését, akkor az alábbi eljárásrend kerül alkalmazásra:

    • a befizetett nevezési díj 100%-a jóváírásra kerül az „Egyenleg”-ben, mely az Eseményt követő év december 31-ig használható fel nevezési díjként a Szolgáltató által rendezett Eseményeken.

11.4 Viharos időjárás esetén alkalmazandó eljárásrend

Viharos időjárás esetén a Szervező az Eseményt bármikor ideiglenesen vagy véglegesen felfüggesztheti, majd újraindíthatja. Felfüggesztett Verseny esetén nem jelöl ki pótidőpontot. Viharos időjárás esetén, amennyiben az Eseményt véglegesen fel kell függeszteni, abban az esetben a Résztvevő nem jogosult a nevezési díj visszaigénylésére.

11.5 Kellékszavatosság

Vásárló a Szolgáltató hibás teljesítése esetén (hibás a teljesítés különösen, ha a Szolgáltatás valamilyen minőségi, vagy mennyiségi hibában szenved) a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Fogyasztói szerződés esetén Vásárló az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a szolgáltatás és szolgáltatás hibákért, amelyek a szolgáltatás átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőntúl kellékszavatossági jogait Vásárló érvényesíteni már nem tudja.

Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

Vásárló – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést Vásárló nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére Vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

A Vásárló a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

A Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni a Szolgáltatóval.

A Vásárló közvetlenül a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Résztvevő igazolja, hogy a szolgáltatást a Szolgáltatótól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben a Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a szolgáltatás hibája a Résztvevő részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben a Szolgáltató bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a Résztvevőnek felróható okból keletkezett, nem köteles a Résztvevő által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a Résztvevő köteles bizonyítani, hogy a Résztvevő által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Ha Résztvevő a szavatossági igényét a szolgáltatástól – a megjelölt hiba szempontjából – elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a szolgáltatás egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

12. Jogérvényesítési lehetőségek

12.1 Panaszügyintézés helye, ideje, módja

Résztvevő a szolgáltatással vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos kifogásait az 1-es pontban feltüntetett elérhetőségeken keresztül gyakorolhatja.

Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha a Résztvevő a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszt rögzíti és 30 napon belül érdemi választ küld. Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az Intézkedés jelen szerződés értelmében az elektronikus levelezési címre történő válaszadást, vagy postára adást jelenti.

A panasz elutasítása esetén Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Résztvevőt.

12.2 Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben Szolgáltató és Résztvevő között esetlegesen fennálló jogvita Szolgáltatóval folytatott tárgyalások során nem rendeződik, a Résztvevő jogosult:

    • Panasztételre a fogyasztóvédelmi hatóságnál,

    • Békéltető testület eljárásának

    kezdeményezésére A Békéltető testületek elérhetőségei:

Baranya Megyei Békéltető Testület Címe: 7625 Pécs, Majorosy Imre u. 36. Levelezési címe: 7602 Pécs, Pf. 109. Telefonszáma: (72) 507-154

Fax száma: (72) 507-152 Elnök: Dr. Bodnár József E-mail cím: bekelteto@pbkik.hu


Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. Telefonszáma: (76) 501-

525, (76) 501-500 Fax száma: (76) 501-538

Elnök: Dr. Horváth Zsuzsanna  E-mail cím: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu


Békés Megyei Békéltető Testület  Címe: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.  Telefonszáma: (66) 324-976,

446-354,     451-775  Fax     száma:     (66)     324-976  Elnök:     Dr.     Bagdi     László  E-mail     cím:

bekeltetes@bmkik.hu; bmkik@bmkik.hu


Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1. Telefonszáma: (46) 501-091, 501-870 Fax száma: (46) 501-099

Elnök: Dr. Tulipán Péter E-mail cím: bekeltetes@bokik.hu


Budapesti Békéltető Testület Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. Telefonszáma: (1) 488-2131 Fax száma: (1) 488-2186 Elnök: Dr. Baranovszky György E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu


Csongrád Megyei Békéltető Testület Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12. Telefonszáma: (62) 554-

250/118 mellék Fax száma: (62) 426-149

Elnök: Dr. Horváth Károly E-mail cím: info@csmkik.hu

Fejér Megyei Békéltető Testület  Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúséta tér 4-6. Telefonszáma: (22) 510-310

Fax    száma:    (22)   510-312  Elnök:    Dr.    Vári    Kovács    József  E-mail    cím:    fmkik@fmkik.hu; bekeltetes@fmkik.hu


Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.

Telefonszáma: (96) 520-202; 520-217 Fax száma: (96) 520-218 Elnök: Horváth László  E-mail cím: bekelteto@gymskik.hu


Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület Címe: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10. Telefonszáma: (52) 500-

735  Fax száma: (52) 500-720

Elnök: Dr. Hajnal Zsolt E-mail cím: hbkik@hbkik.huEgyéb jogérvényesítési lehetőségek


Heves Megyei Békéltető Testület  Címe: 3300 Eger, Faiskola út 15. Levelezési címe: 3301 Eger, Pf.

440. Telefonszáma: (36) 416-660/105 mellék Fax száma: (36) 323-615 Elnök: Dr. Gordos Csaba E-mail cím: hkik@hkik.hu


Jász-Nagykun-Szolnok   Megyei   Békéltető   Testület   Címe:   5000   Szolnok,   Verseghy   park   8.

Telefonszáma: (56) 510-610  Fax száma: (56) 370-005

Elnök: Dr. Lajkóné dr. Vígh Judit E-mail cím: kamara@jnszmkik.hu


Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület Címe: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.  Telefonszáma:(34) 513-010  Fax száma: (34) 316-259

Elnök: Dr. Rozsnyói György E-mail cím: kemkik@kemkik.hu


Nógrád Megyei Békéltető Testület  Címe: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/a Telefonszám: (32) 520-860 Fax száma: (32) 520-862  Elnök: Dr. Pongó Erik  E-mail cím: nkik@nkik.hu


Pest Megyei Békéltető Testület Címe: 1055 Budapest Kossuth tér 6-8. Telefonszáma: (1)-474-7921 Fax száma: (1)-474-7921 Elnök: dr. Csanádi Károly E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu


Somogy Megyei Békéltető Testület Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6. Telefonszáma: (82) 501-000

Fax száma: (82) 501-046

Elnök: Dr. Novák Ferenc E-mail cím: skik@skik.hu


Szabolcs-Szatmár-Bereg  Megyei  Békéltető  Testület  Címe:  4400  Nyíregyháza,  Széchenyi  u.  2. Telefonszáma: (42) 311-544, (42) 420-180 Fax száma: (42) 420-180

Elnök: Görömbeiné dr. Balmaz Katalin E-mail cím: bekelteto@szabkam.hu


Tolna Megyei Békéltető Testület Címe: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. Telefonszáma: (74) 411- 661 Fax száma: (74) 411-456 Elnök: Dr. Gáll Ferenc E-mail cím: kamara@tmkik.hu


Vas Megyei Békéltető Testület Címe: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2. Telefonszáma: (94) 312-356

Fax száma: (94) 316-936 Elnök: Dr. Kövesdi Zoltán E-mail cím: vmkik@vmkik.hu


Veszprém Megyei Békéltető Testület Címe: 8200 Veszprém, Budapest u. 3. Telefonszáma: (88) 429-008  Fax száma: (88) 412-150

Elnök: Dr. Vasvári Csaba E-mail cím: info@bekeltetesveszprem.hu


Zala Megyei Békéltető Testület  Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24.  Telefonszáma: (92) 550- 514 Fax száma: (92) 550-525 Elnök: Dr. Molnár Sándor E-mail cím: zmkik@zmkik.hu; zmbekelteto@zmkik.hu

–    Online vitarendezés

Online adásvételi szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén a fogyasztók az online vásárláshoz kapcsolódó, határon átnyúló jogvitáikat elektronikusan tudják rendezni a következő linken: https://webgate.acceptance.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&reload=false

elérhető online platformon keresztül beadott elektronikus panasz útján.


–    Bírósági eljárás kezdeményezésére.

13 Egyéb rendelkezések

13.1 Az Általános Szerződési Feltételek egyoldalú módosítása

Szolgáltató jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a Résztvevők Honlapon történő előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Honlap első használata alkalmával válnak hatályossá Résztvevővel szemben, azokat a módosítást követően indított ügyekre kell alkalmazni.

Szolgáltató továbbá fenntartja a jogot, hogy bármikor, bármilyen változtatást, javítást hajtson végre a Honlapon, előzetes figyelmeztetés nélkül. A Szolgáltató továbbá fenntartja a jogot, hogy a Honlapot más domainnév alá helyezze át.

13.2 Szerzői jogok

A Honlap egésze, annak grafikus elemei, szövege és technikai megoldásai, és a Szolgáltatás elemei szerzői jogi védelem vagy más szellemi alkotáshoz fűződő jog védelme alatt állnak.

Szolgáltató a feljogosított felhasználója a Honlapon, valamint a Honlapon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak, bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Honlap felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, megvalósítást).

A Honlap tartalmának, valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett csak.

A Honlap használata, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot a Résztvevőnek a Honlapon szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására. A Honlap rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel vagy hasznosíthatók.

Külön megállapodás, vagy az erre a célra szolgáló szolgáltatás igénybevétele nélkül tilos a Szolgáltató által rendelkezésre bocsátott felület, illetve keresőmotorok megkerülésével a Szolgáltató adatbázisát módosítani, lemásolni, abban új adatokat elhelyezni, vagy meglévő adatokat felülírni.

VIRTUÁLIS ESEMÉNY KIEGÉSZÍTŐ NEVEZÉSI FELTÉTELEK


Jelen dokumentum tartalmazza a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány, mint szolgáltató (a továbbiakban: Szolgáltató) által a maratoncubmiskolc.hu internetes oldalon (a továbbiakban: Honlap) keresztül meghirdetett virtuális futóeseményére vonatkozó különös nevezési feltételeket.

Jelen nevezési feltételek kiegészítik a Szolgáltató ÁSZF-jét, azzal együtt alkotják a felek közötti szerződést.

A jelen nevezési szerződésben írt fogalmakra a Szolgáltató ÁSZF-ében írtak irányadóak.

13.3 A virtuális futóesemény teljesítése

A távot a Vásárló bárhol teljesítheti, nincs helyszíni megkötés a Szolgáltató részéről. A Szolgáltató által megadott kezdő és záró időpontok között Vásárló bármikor teljesítheti a távot, naptól és napszaktól függetlenül.

A teljesítésről szóló igazolást és a teljesítési időt Vásárlónak kell feltöltenie a Honlapon elérhető eredménybeküldő felületen a teljesítést követően, mely az alábbi módokon történhet:

    • egy nyilvános edzéslink megadásával (pl. Strava, Endomondo),

    • fotó feltöltésével, amely a teljesítés adatait (táv és futott idő) tartalmazza.


A fotó készülhet pl.: a Vásárló telefonjának kijelzőjéről, az edzésalkalmazás adataival, az okosóra számlapjáról, a futópad kijelzőjéről. Az a fontos, hogy egyértelműen látható legyen rajta a teljesített táv és a teljesítési idő.

Szolgáltató sem az edzéslinket, sem a fotót nem teszi közzé, kizárólag az ellenőrzés miatt szükséges. A Családi Csapatverseny teljesítőinek csapatonként kizárólag egy időt és igazolást kell feltölteniük.

A feltöltött eredmények alapján Szolgáltató elkészíti az eredménylistát, ahonnan Vásárló letöltheti vagy a Facebookon keresztül megoszthatja a teljesítést igazoló oklevelét.

A virtuális futóeseményt követően a Vásárló számára a Szolgáltató postázza a nevezéskor választott ajándékot.

A nevezési díj egy részét jótékony célja is felajánlhatja a Szolgáltató.

13.4 Szolgáltató felelőssége

Szolgáltató a virtuális futóesemény szolgáltatás keretében arra vállal felelősséget, hogy:

    • a Honlap elérhetőségét biztosítsa,

    • a Honlapon keresztül a legjobb szakmai tudása szerinti tartalom szerinti szolgáltatások legyenek elérhetőek,

    • postázza a Vásárlók számára a virtuális futóeseményre való nevezés során kiválasztott ajándékot,

    • közzé tegye az eredménylistát.


Szolgáltató nem vállal felelősséget:

    • a Vásárló eseményen való részvételének meghiúsulása miatt,

    • a Vásárló egészségügyi állapotáért, az abban bekövetkezett változásokért,

    • a Vásárló által feltöltött adatokért,

    • a Vásárló által használt internetböngésző nem megfelelő működéséért,

    • a Vásárló az internetszolgáltatójának hibájából eredően nem tudja elérni a Honlapot,

    • ha a Vásárló a Honlapot nem rendeltetésének megfelelően használja,

    • a Vásárló előzetes elvárásainak való megfeleléséért.


Szolgáltató a virtuális futóesemény alatt nem biztosítja a Vásárló részére az egészségügyi biztosítást és az orvosi felügyelet.

13.5 Vásárló felelőssége

Vásárló tudomásul veszi és a nevezéssel elfogadja, hogy a virtuális futóeseményen kizárólag saját felelősségére vesz részt.

Vásárló a nevezéssel kijelenti, hogy fizikailag és egészségügyileg jó állapotbanvan.

Vásárló károsodás esetén (sérülés, teljesítés feladásának kényszere stb.), vagy az eseményen való részvétel meghiúsulása esetén a Szolgáltató felé semmilyen kárigénnyel, követeléssel nem él. Vásárló egészségügyi állapotát rendszeresen ellenőrzi és ellenőrizteti, valamint kijelenti, hogy nem tud olyan betegségről, amely a virtuális futóeseményen való részvételét akadályozza.

Vásárló tudomásul veszi, hogy az eredményfeltöltő oldal hiányos vagy pontatlan kitöltéséből adódó problémákért (pl. ebből kifolyólag az eredménylistán hibásan vagy nem szerepel stb.) a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Szolgáltató   ÁSZF-ében   szereplő   nevezési,   és   részvételi   feltételeit   elfogadja,   valamint   az eseményinformációt elolvasta és megértette.

Elfogadja,  hogy  a  virtuális  eseménytől  nem  lehet  visszalépni,  így  itt  az  Általános  Visszalépési Feltételekben megjelölt lehetőségek nem irányadóak.

Elfogadja és betartja a Vásárló az aktuális kijárási korlátozásról, valamint a sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedésről szóló aktuális kormányrendeleteket.

Egyéb tudnivalók

Amennyiben Vásárlónak kérdése van az eseménnyel, illetve a lebonyolítással kapcsolatban, a  mate.brogli@maratonclubmiskolc.hu címen érheti el Szolgálatót.

Ha a teljesített és igazolt táv rövidebb a választott távnál, az eredmény nem jelenik meg az eredménylistában. Ha a teljesített táv hosszabb a választott távnál, a teljes futás teljesítési idejét kell a Vásárlónak megadnia, nem a választott távnak megfelelő résztáv részidejét. Ha hosszabbat fut a Vásárló, mint a táv, amire nevezett, kérjük rögzítse két szakaszban az edzést vagy állítsa meg egy fotó erejéig az órát/alkalmazást.

GPS-es eszközzel teljesítés esetén győződjön meg róla, hogy induláskor és menet közben is aktív-e a műholdas kapcsolat.

A versenyszámokban nincs kerekesszékes és handbike kategória.

A táv teljesítése egyénileg történik, a frissítést is a Vásárlónak kell megoldania, ezért Szolgáltató javasolja, hogy Vásárlónál legyen elég folyadék és egyéb energiapótló.

Mobiltelefon mindig legyen kéznél a teljesítés ideje alatt, hogy probléma esetén segítséget tudjon hívni.

Ez nem egy szokásos Szolgáltató által szervezett esemény, itt nincs egészségügyi biztosítás, orvosi felügyelet, a futás közben felmerülő helyzeteket a Vásárlónak egyedül kell megoldania.

NEM AJÁNLOTT a Vásárlónak futás közben a külvilág zajait tompító bármilyen zene- vagy egyéb lejátszót egyszerre mindkét fülbe dugva hallgatni, használni.

Szolgáltató a szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.

Szolgáltató fenntartja az időpontváltoztatás jogát.

13.6 Virtuális Futás járványügyi tudnivalók

A veszélyhelyzet/járványhelyzet időtartama alatt kérjük, tartsa be az aktuális és vonatkozó kormányrendeletekben foglaltakat a szabadtéri testmozgással, távolságtartással, védőfelszerelések viselésével kapcsolatban! A választott táv teljesítését kérjük, egyénileg tegye meg! Kivételt képeznek ez alól a Családi Csapatversenybe nevező egy háztartásban élő családok, ők együtt teljesítik a távot.

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2021.04.01.